About

Ik ben Imca.

Fulltime fotograaf, parttime reiziger

In 1995 koop ik mijn eerste camera, verhuis ik naar Azië en ben ik klaar om de wereld te ontdekken. Met mijn camera in de hand bekijk ik de wereld door de lens en ontwaakt mijn passie voor fotografie. Na het behalen van mijn vakdiploma in Londen, open ik in 2005 mijn eerste studio in Shanghai. Nu weer terug in Nederland en met een waardevol portfolio vanuit alle hoeken in de wereld, ben ik dankbaar jullie mee te mogen nemen in het mooiste vak wat er is.

Welkom in mijn wereld van verhalen vertellen met beeld.

 

Mijn Fotografische Reis:

Een leven door de lens: via Singapore naar Shanghai en door alle continenten.

In 1995 verhuis ik naar Singapore, nog piepjong en helemaal klaar om Azië te gaan ontdekken. Ik koop mijn eerste (analoge) camera en ik ga de prachtige wereld om mij heen ontdekken door de lens van de camera. Mijn liefde voor het vak is op dat moment geboren en nooit meer weggegaan.

Ik volg cursus na cursus, verdiep mij steeds verder in het vak en later als we inmiddels in Shanghai wonen, besluit ik alsnog mijn vakdiploma te halen aan het Institute for Professional Photography in Londen. Mijn eerste bedrijf en studio richt ik in 2005 op in Shanghai, China. In Nederland open ik in 2010 mijn tweede bedrijf en Studio en in 2023 openen de deuren van de Academy zich.

Met een paspoort vol stempels uit 40 landen die ik heb mogen doorkruisen en een portfolio van tienduizenden foto’s die allemaal een verhaal vertellen van prachtige locaties, bijzondere mensen en toonaangevende bedrijven, prijs ik me een gelukkig mens. 

Fotograaf dat word je niet zomaar, het kruipt onder je huid, je draagt het altijd bij je en het laat je nooit meer los.

Samenwerken

Ik ben er voor jou als (internationaal) fotograaf en met meer dan 23 jaar professionele ervaring creëer ik ook een pakkende beeldbank voor jou en je bedrijf. Alle informatie daarover vind je onder het kopje ‘Photography’

 

Maar ik deel ook graag al mijn kennis met jou en in de ‘Academy’ vind je diverse cursussen en Masterclasses.  

Je bent welkom met je smartphone en digitale camera.

 

Ben je al fotograaf maar heb je vragen? Met een persoonlijke coaching help ik je graag naar je volgende doelen.

 

Wat je vraag ook is, ik werk graag met je samen aan jouw project.

Mijn missie

Mijn missie en passie is niet alleen schitterende foto’s maken voor al die mooie bedrijven om mij heen, maar ook jou inspireren en begeleiden om de wereld om je heen op een onvergetelijke manier vast te leggen. Want geloof me, iedereen heeft een fotograaf in zich – soms hebben we gewoon een beetje hulp nodig om die te ontdekken.

 

Laten we samen op pad gaan, niet alleen om nieuwe bestemmingen te ontdekken, maar ook om de kunst van het vastleggen van de schoonheid om ons heen te verkennen.

 

Imca van de Weem Photography & Academy

Omdat iedereen van mooie foto's houdt