Volledige Cursus Leren fotograferen met je digitale camera

Leren fotograferen met je digitale camera – Live

Voor de beginnende fotograaf

Ontdek de magie achter het vastleggen van bijzondere beelden”

Fotograferen is zoveel meer dan alleen het beheersen van technieken; het is het bevriezen van momenten, het vangen van emoties en het omarmen van herinneringen.

Deze cursus is ontworpen om je te inspireren, niet alleen als technicus achter de lens, maar als een verhalenverteller met je camera.

Leer hoe je emoties vastlegt, momenten omzet in dierbare herinneringen en hoe je jouw unieke stijl in elke foto vastlegt.
Deze cursus is niet alleen het leren van technische vaardigheden, maar een ontdekking naar jouw creatieve verhaalvertelling.
Ontwikkel de vaardigheden om beelden te maken die niet alleen vastleggen, maar ook een verhaal verteld dat je nooit meer vergeet

Deze cursus is geen korte momentopname maar een cursus van 5 avonden en we sluiten het af met een photowalk waar we alles in praktijk gaan brengen en waar alle ruimte is om vragen te stellen.

Voor wie?

➡️De masterclass is voor de beginnende fotograaf en is ontworpen om het meeste uit de camera te halen.

➡️Je fotografeert nu nog alles in automatisch, maar wil graag de knoppen van de camera leren kennen.

➡️Het is geschikt voor iedereen die een digitale camera heeft en graag meer wil leren over de camera en hoe dat perfecte plaatje tot stand komt.

➡️Het is voor iedereen die mooie dingen maakt, mooie reizen maakt, de trotse (groot) ouders, de natuur en dierenliefhebber.

➡️Een cursus echt voor iedereen met een digitale camera en alle merken zijn geschikt hiervoor.

➡️Mijn fotografie cursus gaat verder dan alleen techniek; ik laten je zien hoe je met beelden een verhaal vertelt en de diepe emotie van elk moment vastlegt.
Hier gaat het niet alleen om de camera-instellingen, maar om het vastleggen van herinneringen die blijven.

⇢Ik deel alle geheimen van het vak en al mijn kennis met je tijdens 5 inspirerende avonden die we afsluiten met een photowalk.

Wat ga je leren?

✔️ De basistechniek van de camera en de belichtingsdriehoek, we gaan diep in op hoe jij de camera gaat vertellen wat het moet gaan zien.

✔️Compositie, Aan welke regels voldoet een goede foto?
Klopt de compositie van je foto niet, dan klopt de foto niet. Ik ga je leren het onderwerp zo te bekijken dat ze op hun mooist zijn.
Wordt een meester in compositie en je wordt een meester in fotograferen.

✔️ Werken met natuurlijk en beschikbaar licht Niets zo mooi als natuurlijk licht, soms te scherp, soms te donker, maar vaak heel zacht. Ik neem je mee in het schrijven met licht.

✔️ Storytelling en streetphotography, hoe vertel je een kort verhaal met foto’s? We gaan verhalen vertellen met beeld, op diverse locaties.

✔️ Fotobewerking: Een foto recht uit de camera is vaak wat plat, die gaan we editen, samen gaan duiken we in de basiskennis van Lightroom

✔️ Oefenen en Feedback: Alles wat je leert gaan we ook goed oefenen, oefenen op de avond zelf maar je krijgt ook opdrachten die thuis gemaakt mogen worden, Samen bespreken we de resultaten.

✔️ Photowalk als afsluiting van de 5 avonden gaan we samen op pad en fotograferen. Op dat moment is er nog voldoende ruimte om alle vragen te stellen en samen de wereld door de lens te bekijken.

Wanneer?

De cursus vind plaats in Hapert, Noord Brabant, in ons sfeervolle kantoor in de Oude Jongensschool.
De dinsdag avond wordt in april en mei jouw cursusavond, ik ontvang je graag op 9, 16 en 23 april en 7 en 14 mei 2024.
Op 1 juni gaat we de Photowalk doen, locatie nog nader te bepalen.
We werken met een groep van minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers.

Leren fotograferen- Omdat iedereen van mooie foto’s houdt

Even voorstellen 

Mijn naam is Imca van de Weem, fotograaf

Met een rijke ervaring van ruim 24 jaar als fotograaf, nationaal en internationaal, stel ik me graag aan je voor.

Ik heb het voorrecht gehad om al door 40 landen te mogen reizen en heb daardoor een liefde en begrip ontwikkeld voor andere culturen en bijzondere landschappen.

Ik hoop dat ik je kan laten zien dat fotografie vooral ook het bewaren van herinneringen is. Bijzondere momenten zo vastleggen dat die dierbare momenten niet verloren gaan.

Door de lens heb ik ook talloze bedrijven in beeld gebracht, waardoor ik geleerd heb hoe beelden de identiteit en de boodschap van jouw bedrijf kunnen versterken.

Op dit punt van mijn carrière ligt mijn focus op al mijn kennis in de fotografie met jullie te delen.

Dat doe ik door live en online Masterclasses te geven. Een volledige cursus voor de digitale camera en in house trainingen te geven voor bedrijven in het hele land. Met als doel iedereen te leren fotograferen, voor zowel de hobbyfotograaf als de zakelijke fotograaf.

Ook organiseer ik photowalks om alles wat je geleerd hebt in de praktijk te brengen en al je vragen te stellen.

Verder in 2024 gaan we de citytrips uitzetten om samen met de community van fotografen het vak en de hobby verder uit te diepen.
Kortom, ik leer je graag hoe ook jij je fotografie vaardigheden kunt verbeteren met camera en telefoon.

Nieuwe datums en locaties maken we als eerste bekend via de nieuwsbrief dus schrijf je in!