Bali Boy National Geographic kalender 2018

Pura Tirta Tempel Bali (watertempel)

2017-02-25

Tijdens onze zomervakantie in Bali in 2015, stuiten we in de prachtige watertempel op een traditionele ceremonie. Het hele dorp was in prachtige Balinese stijl aanwezig. Nu vinden de Balinezen het niet erg als toeristen toekijken. Maar uit respect ben ik toch met mijn telelens op een afstandje gaan zitten en heb het voorzichtig allemaal vastgelegd zonder vervelend aanwezig te zijn met mijn camera. De foto van deze jongeman met zijn verlegen doch net iets brutale blik maakte meteen indruk op me.

Weer thuis heb ik deze foto ingestuurd naar National Geographic voor een webstrijd over culturen. Helaas niets mee van gehoord tot ik in februari 2017 gebeld wordt. Of ze de foto mogen gebruiken voor de 2018 kalender! Nu kan ik je vertellen dat niets deze fotograaf zo trots maakt dan dat National Geographic de foto wil gebruiken!

Wat het extra bijzonder maakt voor mij is dat Bali jaren geleden al ons hart heeft gestolen, als we even onder willen dompelen in de tropen met een vleugje cultuur en volledige rust, dan gaan we naar Bali. 7 keer hebben we onze weg daar al naar toe gevonden in de de afgelopen jaren en we blijven er hopelijk nog vaker naar toe gaan. Meerdere foto's van Bali van deze trip en andere trips staan in de galarij en zijn te koop in print.