Stoere dames

2018-03-30

 

 

 

Stoere dames onder de hoed

 

5 jaar en 30 edities lang mag ik al deze opdracht fotograferen.

Een opdracht van Content Magazine  en Livera Bladel.

En als ik zeg dat sommige opdrachten werkelijk nooit gaan vervelen of saai worden dan is dit daar wel het ultieme voorbeeld van!

 

Deze opdracht is en blijft een geschenk om vast te mogen leggen. 

En waarom dan wel?

Nou, om al die ongelofelijk mooie en stoere vrouwen die zich iedere keer weer opgeven en ‘gewoon’ in lingerie voor de camera gaan staan! Weliswaar incognito onder die grote rode hoed, maar het wél doen!

 

  

 

 

 

 

Die modellen, daar wil ik graag over vertellen.

 

Wij kiezen vaak, maar niet altijd onze modellen. Vaak ook kiezen de dames ons en melden zich heel stoer bij Content Magazine aan. Of vertelt een dame tegen mij of een van de anderen hun prachtige levensverhaal en vragen we of we dat vast mogen leggen.

Dat is ook meteen het allermooiste en belangrijkste aan de modellen; haar ontzettend mooie verhaal.

En die verhalen, daar gaat het om. Recht uit het leven gegrepen, verhalen die vol binnen komen in ons hart.

Wij hebben allemaal onze haren al overeind gehad, een brok in de keel van emotie en een enorme bewondering gekregen voor alle modellen.

Bewondering omdat ze willen delen wat ze meegemaakt hebben, anoniem onder die grote hoed, maar toch durven delen met de wereld.

Zichzelf toch eigenlijk wel een beetje blootstellen en kwetsbaar op durven stellen.

Deze prachtige dames melden zich ook aan omdat ze zo trots zijn op zichzelf omdat ze bijvoorbeeld een ziekte hebben overwonnen, iemand verloren hebben, uit een diepte zijn opgekrabbeld en met deze foto willen zeggen; Kijk eens, ik ben er weer en ik mag er zijn!

 

We hebben met baby’s geknuffeld, mooie zwangere buiken mogen zien, dames van boven de 60 die er potverdorie nog fantastisch uit zien, de foto’s cadeau mogen doen aan de partners die heel trots zijn op hun dames, dames vol trots met een maatje meer, jonge meiden die heerlijk ongedwongen in bikini poseren, dames die op topniveau keihard werken aan hun sport, dames die echt wel redelijk bekend zijn in de Kempen maar toch niet herkend worden en dames die gewoon met recht beretrots zijn op dit moment in hun leven.

 

 

 

 

 

Hoe gaat het in zijn werk?

 

Iedere 2 maanden gaan we samen met een team bedenken waar we gaan fotograferen, we kijken naar het seizoen. Liever niet buiten in de winter en een locatie waar we in de Kempen binding mee hebben (bosgebieden, stranden, uitkijktorens), een plek die zodra we binnen lopen legio mogelijkheden heeft om te fotograferen (zwembaden, restaurants, winkels, hotels). Na 30 edities zou je denken dat we wel een beetje overal zijn geweest en toch komen we weer iedere keer op nieuwe ideeën.  Zoveel mooie plekjes nog in de Kempen!

 

En ook over die locaties hebben we ondertussen mooie verhalen. We hebben de foto al vaker uit moeten stellen omdat het weer niet mee wil werken, we hebben het ontzettend koud gehad, we zijn opgevreten door de muggen, of juist in de brandende zon gestaan. We hebben pottenkijkers weg mogen jagen, we hebben in ijskoud water gestaan. We hebben door hoog gras gesjouwd met alle apparatuur, we hebben nog lang jeuk gehad van het liggen in het stro en in mijn studio heb ik nog lang goudkleurige confetti teruggevonden.

Maar bovenal, we worden overal erg gastvrij ontvangen, drinken op de leukste plekken heerlijke koffie en horen ondertussen de mooiste verhalen.

 

 

 

 

Als we dan eenmaal ons model en locatie hebben gaan Hetty en haar team van Livera Bladel aan het werk en wordt er lingerie gezocht die bij het model en bij het seizoen past. Altijd een mooi setje, goed passend bij haar lichaam en leeftijd, zodat het model zich er vooral ook prettig in voelt.

 

Erg leuk ook bij ‘onder de hoed van Livera’ is dat men gaat raden, of zeker weet het model te herkennen. Altijd volgen er appjes naar ons of naar het model zelf met de vraag, ‘dat is toch…’?

En ik kan jullie verzekeren lieve mensen, wij zijn enorm goed in horen, zien en zwijgen....

 

 

 

 

Ik weet zeker dat ik ook namens Hetty, Ralf en Femke spreek als ik zeg dat we dankbaar en trots zijn op al die dames, 30 hebben we er al voor de camera gehad en we hopen er gewoon nog een keer 30 te vinden!

 

 

 

 

Editie 30 van Content Magazine ligt vanaf 5 april in alle brievenbussen in de Kempen, die foto houden we nu nog even geheim, maar het is wederom een prachtig plaatje!

 

Durf jij de volgende te zijn? Stuur dan een mail naar content@contentmagazine.nl

 

 

 

 

 Flitsende groet,

 

 

 Imca

 

 

 Meer inspiratie? Kijk eens rond op mijn website of volg me ook op facebook