The Wedding; Hoe kies je de fotograaf die bij jullie past?

2018-03-19

April opent dit jaar meteen ook het trouwseizoen hier.

Het startsein van hopelijk een seizoen met mooie momenten, prachtige verhalen en dierbare herinneringen verteld in de vorm van foto’s.

De fotograaf is in dit geval getuige van een heel bijzonder moment in het leven van het bruidspaar wat deze erg belangrijke en bewuste stap in hun leven gaat maken.

Hoe kies je nu de fotograaf die bij jullie past? Ik geef je hier 5 tips!

 

-       Natuurlijk kijk je eerst naar het portfolio, staat het beeld wat de fotograaf op zijn/haar website en multimedia weergeeft je aan en past die stijl bij jullie?

Vraag ook rustig bij een fotograaf naar meer beelden en sferen die ze in het verleden al neer hebben mogen zetten. 

 

 

-       Ga in gesprek met elkaar! Voor zowel het bruidspaar als de fotograaf is het enorm belangrijk dat jullie samen een klik hebben, de fotograaf staat letterlijk met zijn neus (camera) boven op jullie ja-woord. Jullie fotograaf is behoorlijk aanwezig op zo’n dag. De fotograaf vraagt veel van je in poses en momenten en als deze goed kan communiceren dan stuurt de fotograaf ook veel richting die bijzondere momenten. Het is enorm van belang dat jullie dat vooraf allemaal besproken hebben en dat je beiden van elkaar weet wat er verwacht wordt.

 

-       Een fotograaf met veel ervaring als bruidsfotograaf biedt ook een enorme meerwaarde. Deze zal niet nerveus zijn tijdens de ceremonie, deze weet wat er tijdens een ceremonie aan momenten te verwachten zijn en schroomt niet om dichtbij te komen tussen alle gasten door om dat ene moment te vangen. De fotograaf met ervaring weet ook een hoop, stel ook rustig al die vragen! Ze weten in hun omgeving de mooiste locaties voor de fotosessie, weten ook welke ambtenaar waar zit en wie de ceremonie het beste kan leiden. Maar ook welke bloemist de mooiste stukken maakt en welke binnen locaties een succes zijn. De bruidsfotograaf met ervaring is een enorme bron van informatie die een meerwaarde kunnen geven aan jullie dag.

 

-       Een ander heel belangrijk detail is dat de professionele fotograaf beschikt over de beste apparatuur. Heeft meerdere lenzen bij zich, wisselt regelmatig van geheugenkaart, extra batterijen en extra licht indien nodig en werkt minimaal met 2 camera’s. Dit alles omdat er tijdens jullie prachtige dag niets mis mag gaan natuurlijk! Het kan zomaar zijn dan een camera het ineens om 1 of andere reden begeeft, het kan zijn dat een geheugenkaart ineens een stofje of vocht binnen krijgt en niet meer werkt. Om dat allemaal te voorkomen en niet blindelings ervan uit te gaan dat alle techniek het altijd gewoon doet is de professionele fotograaf daar wel degelijk mee bezig en goed op voorbereid.

 

-       De bruidsfotograaf met ervaring weet ook alle details te vangen, details waarvan jullie achteraf nog lang na kunnen genieten met een prachtige uitgebreide reportage van jullie speciale dag.

Uitgebreide kennis van alle grote editing programma's heeft deze fotograaf en geeft daarmee jullie foto's nog een extra pakkend effect.  Gebonden in een prachtig boek, een geweldige originele print aan de muur en alle foto’s rechtenvrij aangeleverd, ook daarin kan de juiste fotograaf je in adviseren, begeleiden en voor je regelen. 

 

 

Meer informatie of inspriratie? Neem contact op!

Delen mag ;-)

 

https://www.imcavandeweem.nl/blog/16/the-wedding-hoe-kies-je-de-fotograaf-die-bij-jullie-past

 

https://www.imcavandeweem.nl/portfolio/the-wedding

https://www.imcavandeweem.nl

 

 ps: Volgende keer schrijf ik over hoe je jouw bedrijf nog beter in beeld kunt brengen