Zuid Afrika

Krugerpark

2016-12-26

Lang, heel erg lang, stond deze reis al op mijn 'Bucketlist' en in december 2016 ging het dan eindelijk gebeuren. Veel onderzoek en leeswerk ging er aan vooraf. De hele route werd uitgestippeld met als hoogtepunt heel veel tijd doorbrengen in het krugerpark.

Gewapend met een 400 mm lens, een 28-104 lens, 2 cameras, 1 GoPro een kleine reserve camera en al onze iphones hebben we stapels prachtige beelden geschoten en zijn we van de ene in de andere verbazing gevallen.

 

De Big 5 hebben we gezien en mogen fotograferen. Een van de mooiste foto's en momenten was het verhaal van deze rescue leeuw. Gered nadat hij zwaar gewond was na een illegale jacht. Zo gewond dat hij in aanraking moest komen met mensen en daardoor helaas niet meer terug gezet kon worden in de bush.
Desalniettemin zorgen zijn verzorgers in het prive reservaat ervoor dat het hem aan niets ontbreekt en zoveel mogelijk zijn natuurlijke omstandigheden nagebootst worden. Trots showt hij zichtzelf, dichtbij mogen we niet komen, maar met behulp van een enorme telelens heb ik hem wel prachtig kunnen fotograferen. Zijn verhaal is schrijnend, maar hij heeft het gelukkig wel overleefd.
Diep onder de indruk van de verhalen en de pracht van de natuur verlaten we Zuid-Afrika weer, met zo'n 4000 beelden te verwerken. En met de belofte dat we terug komen, ik heb nog lang niet genoeg gezien van dit prachtige land!