Het verhaal achter de foto

Het verhaal achter de foto

Het verhaal achter deze beroemde foto

Dit is de beroemde Keyhole photo van de St Pieter Basiliek in Rome, oftewel sleutel-gat-foto in het Nederlands maar dat klinkt net iets minder fijn.
En deze vindt je in Rome.

In deze blog neem ik je even mee op reis, naar Rome dus.
Prachtige historische stad, gebouwd op 7 heuvels.
Een stad met enorm veel wereldberoemde bezienswaardigheden en een hele hoop geheimen.
En dit is zo’n algemeen bekend geheim, althans, onder fotografen.
Ik neem je even mee naar de wijk Aventijn en die ligt op 1 van die 7 heuvels.
Want daar in die wijk, daar kun je deze foto maken. 
Dit is het beroemde uitzicht op de St Pieter basiliek, te zien door een sleutelgat.

Het is even zoeken en als er geen andere toeristen zijn dan moet je echt weten waar te kijken, maar eenmaal gevonden krijg je er ook wat moois voor terug.

Dit is in mijn beleving de enige plek ter wereld waar mensen daadwerkelijk in de rij staan om door een heel klein gaatje te turen. 
Wij hadden het geluk dat het niet zo druk was en ik alle tijd had voor die ene foto.
Je vindt deze keyhole in de wijk Aventijn

De wijk Aventijn ligt op één van die zeven heuvels van Rome en heet ook de Aventijnse heuvel. (Aventine Hill/Aventino)
Wij hadden op deze dag segway’s gehuurd, de klim de heuvel op is echt behoorlijk en dan is een e-bike of segway wel handig.
Aventijn is een van de meest zuidelijke heuvels en staat bekend om haar mooie pleinen en groene parken, rustige straten en prachtige uitzichten over de stad. 
Het hoort tot de oudste delen van de stad. 
Het kan er behoorlijk druk zijn vanwege die mooie uitzichten op het Vaticaan als hieronder, de Santa Sabina en natuurlijk de Keyhole, dat kleine sleutelgat in de groene deur. 


En dan nu op zoek naar die ene groene deur met dat kleine sleutelgat.

Als je eenmaal aangekomen bent boven op de heuvel in deze mooie wijk, dan ga je opzoek naar Piazza dei Cavalieri di Malta, een klein mooi plein in de wijk. Het ligt vlakbij Giardino degli Aranci (de Sinaasappeltuin).
Het sleutelgat is een klein gaatje in een groene deur die toegang geeft tot de tuin van de Priorij van de Orde van Malta.
Door de sleutelgat zie je het prachtige beeld van de Sint-Pietersbasiliek in het Vaticaan, perfect gecentreerd tussen bomen en struiken.
Het uitzicht door dat kleine gaatje is echt ontzettend mooi en zeer zeker de moeite waard.

Ik kan je aanraden vroeg in de ochtend te gaan, dan is het er waarschijnlijk nog rustig, ik heb foto’s gezien van een lange wachtrij voor dit uitzicht.

Om de foto te kunnen maken moet je je camera helemaal tegen het sleutelgat leggen, aan de beschadiging aan de deur te zien ben je niet de eerste en zeker niet de laatste.. Zet je focuspunt op de Basiliek en probeer wat onder te belichten omdat je vanuit donker het felle licht in schiet. In de nabewerking daarna kan je schaduwen wat oplichten om het groen te laten zien.
Hou er rekening mee dat je op priveterrein staat, er wonen gewoon mensen in de villa.

Rome heeft natuurlijk nog veel meer te bieden en als zo nu terugkijk op mijn foto’s dan wil ik eigenlijk gewoon weer snel eens terug. Niet in het hoogseizoen, maar ergens eens even tussendoor 😉

Denk je nu meteen, ik wil ook beter dan leren fotograferen? Dat kan! Ik mijn Academy geef ik diverse online en offline trainingen, Masterclasses, citytrips en photowalks. Op mijn instagram pagina deel ik ook regelmatig tips&tricks, volg je daar al?

Alle foto’s in deze blog zijn van mij en auteursrechtelijk beschermd. De edit is gedaan met mijn lightroom presets. Een aantal foto’s zijn beschikbaar als print in de Fine-Art shop . Staat je favoriet er niet tussen of het juiste formaat niet? Stuur me een mail, we denken graag met je mee.
Aangenaam,

Ik ben Imca van de Weem, fotograaf, dronepiloot, reiziger en blogger.
Vind je het leuk om mijn verhalen als eerste te lezen? Schrijf je dan nu in en ik stuur je regelmatig nieuwe verhalen. Je mailbox zal niet ontploffen van de hoeveelheid berichten, ik beloof je het leuk te houden.