50 tinten rood, geel en groen

50 tinten rood, geel en groen – Herfst!

Onze stagiaire zei laatst “jij weet ook precies wanneer je waar naartoe moet gaan hè”
Dat klopt.
Meestal….soms kom ook ik echt net op het verkeerde moment ergens aan, daarover meer in een ander blog.

Jarenlang reizen, veel googlen, kijken waar andere fotografen zijn en een neus hebben voor wanneer en waar ik het beste plaatje kan schieten levert die kennis op.
Veel ideeën die ik online tegenkom bewaar ik op Pinterest, om later nog eens terug te lezen.
Dan is het alleen nog een kwestie van gewoon gaan!

De herfst, het allermooiste jaargetijde als je het mij vraagt.
En dan bij voorkeur net in die korte periode dat de bomen werkelijk 50 tinten rood, geel en groen laten zien.
Je wilt dan het liefste een woud vol met eikenbomen, berkenbomen en Iepen. Bomen waarvan de bladeren de mooiste kleuren hebben.
En dus zetten wij koers naar Duitsland, van het Zwarte Woud naar Beieren en via Liechtenstein weer terug.

Die mooie bossen hebben we in Nederland ook, maar niets zo machtig mooi als het eindeloze grote Zwarte Woud in Duitsland en dan met name in de herfst.
De prachtige uitzichten met al die kleuren al rijdend door het enorme woud geeft je een gevoel van ultieme rust.

Duitsland in de herfst

Wij zijn echte roadtrippers, met de auto door mooie gebieden trekken doen we het allerliefste,
En als we dan toch aan het rijden zijn in Duitsland dan rijden we ook meteen even helemaal door naar Beieren.
Beieren betekend voor mij gezelligheid, lekker eten, prachtige natuur en waar we eigenlijk voor kwamen, kastelen!`
……en enorme schnitzels natuurlijk 😉

Slot Neuschwanstein

De herfst stelde dit jaar niet teleur, we hadden prachtig weer met een stralend blauwe lucht en heerlijke temperaturen.
Slot Neuschwanstein is zo mooi dat Disney heeft besloten om er het sprookjeskasteel in de film Doornroosje op te baseren.
En echt, deze originele versie spreekt tot de verbeelding.
Het is het sprookjeskasteel wat je altijd al had willen zien om te checken of zulke grandeur echt bestaat.
Het bestaat, het is echt.
Het kasteel ligt in het dorp Hohenschwangau in de gemeente Schwangau bij Füssen in de Allgäu, op zo’n 8 uur rijden vanuit Nederland.

Koning Ludwig II heeft het halverwege de 19e eeuw gebouwd.
Heel even maar, maar toch. Meer daarover kan je hier lezen.

Ooo sprookjesachtig kasteel hoog in de bergen, wat ben je mooi!
Dit kasteel stond al erg lang op mijn to do list. Ik vertel je er hier graag meer over.

Het slot is het beste te bewonderen vanaf de wandelbrug “Mareinbrucke”, de route daarnaartoe staat aan het begin van het pad naar boven, duidelijk aangegeven.
De route was gesloten voor onderhoud toen wij er waren, maar een alternatief pad was snel gevonden.
Als je gaat, denk dan aan je wandelschoenen.
Het is een stevige maar prachtige klim naar boven en eenmaal boven lopen er meerdere hele mooie wandelroutes door de bergen met bijzondere uitzichten.
Als je niet wilt lopen dan gaat er een elektrisch aangedreven paardenkoets de helling op en kom je uit bij het kasteel zelf uit om eventueel ook aan de binnenkant een kijkje te nemen..

Meer kastelen op de route

Je kan deze bijna niet missen als je toch bij Neuschwanstein staat, dit slot staat aan de overkant en heet Sloss Hohenschwangau

Dit is het slot waar Koning Ludwig II zijn jeugd doorbracht en is dus het optrekje van zijn ouders.

Zeker ook even een bezoek waard en vooral ook mooi om te bewonderen vanuit de wandelroutes in de bergen, dan zie je pas goed hoe mooi het in het landschap ligt.

Omdat we toch in de buurt waren zijn we ook even gestopt bij dit mooie kasteel. 850 meter hoog op een berg ligt Burg Hohenzollern.
Het ligt tussen de gemeenten Hechingen en Bisingen.

Het kasteel is nog steeds in privébezit en eigendom van de familie Hohenzollern, maar je mag naar binnen via een mooie looproute.

Eenmaal boven bij het kasteel heb je een waanzinnig mooi uitzocht over de vallei. Bij mooi weer kijk je eindeloos ver weg en snap je meteen weer waarom de locatie gekozen is.

Helaas troffen wij het in de regen en in de steigers, maar omdat het net Halloween was geweest creëerde dat juist weer een mooi spooky beeld.

We hadden voor deze korte trip maar 5 dagen, inclusief de reistijd van Nederland met de auto. Het was strak plannen dus! Maar op de terugweg hebben we kans gegrepen om ook nog even te stoppen bij het wereldberoemde Kasteel Lichtenstein in Liechtenstein.

Ook dit kasteel ligt prachtig op de rand van een berg met een adembenemend uitzicht over de valei. Ook dit kasteel is nog in eigendom van een familie.
Je mag een deel van de tuin in en tegen een vergoeding met een rondleiding door het kasteel. Wij hebben het even van een afstand bewonderd voor we aan het laatste stukje van de rit weer naar huis begonnen.

Het was een zeer geslaagde korte trip. De kastelen spreken allen tot de verbeelding en ik kan het van harte aanbevelen. De herfst en de winter (met sneeuw) zijn de mooiste momenten, verwacht in de zomer zeker bij Neuschwanstein erg veel toeristen. Dat valt in het najaar gelukkig erg mee.

Helaas zit er een vliegverbod op alle kastelen voor de drone, ten strengste verboden is het om er overheen te vliegen. Dus hebben wij al dat moois met de camera bekeken, ook fijn!


Auf wedersehen Duitsland, dank voor je gastvrijheid!

Hou je van mijn editing stijl? Al mijn foto’s worden ge-edit met mijn eigen Lightroom Presets collectie, het maakt je workflow een stuk makkelijker en korter!

Aangenaam,

Ik ben Imca van de Weem en vind je het leuk om mijn verhalen als eerste te lezen, schrijf je dan nu in en ik stuur je regelmatig nieuwe verhalen. Je mailbox zal niet ontploffen van de hoeveelheid berichten, ik beloof je het leuk te houden.

Alle foto’s uit deze blog zijn ook te verkrijgen als print of als digitaal bestand, sommige vind je terug in de Fine Art shop.
Staan ze niet in de shop? Je kan ze altijd aanvragen.